23 Ocak 2007 Salı

günün ikilisi / couple of the day



LOLLOBRIGIDA & LOLLOnun kendisi (itself)

Garip bir tesadüf. Kadere bak. Koskoca ilahe. İsminin içinde yeşillik var. Ben gina'yı tanımam.Filmini izlemedim. Kendisini cinerama'nın Gina Lollobrigida adlı parçasından bilirim. O şarkı sevdirmiştir bu kadınımızı.
Lollo'yu ise eve arada bir ev kadınlığımız pörtlesin diye aldığımız "Lezzet" dergisinden tanırım. Bu derginin hedef kitlesini çözemedim.Ama ortahallilere seslenmedikleri kesin. Girit kabağı,Kıbrıs turbu,mor havuç ve lollo gibi sebzeleri burdan öğrendik. İşin garibi hepsi perşembe pazarında var. İşte Lezzet dergisinde de "Kış sebzeleriyle dinç kalın" gibi bir başlık altında, iyice tasnif delisi haline getirilmiş ve sıkıntıdan yemekleri bahçeleştiren üst orta sınıf ev hanımına -ki öyle bişi yok,olsa olsa ev hanımımsısı olabilir- hitap eden tarifler vardı. Hepsi de mor sebzelerle yapılmıştı.Ki kışın sadece lollo,karalahana ve mor havuç mevcuttur. E karalahana da çok seksi birşey değil. Böylece lollo diye birşeyin varolduğunu ve dolmasının yapılabileceğini öğrendim. O günden beri de Lollobrigida şarkısını duyunca mor yapraklara sarınmış çıplak bir kadın geliyor gözümün önüne.


it's a strange coincidence.(coincidences are always strange.) What a destiny! That goddess,with salad in her name. I don't know Gina.I never watched her movies. I just know her thanks to Cinerama's song Gina Lollobrigida, which made me love her.
I know lollo from the recipe magazine "Lezzet" which we happened to buy to strenghten our housewife side. I never understood the audience of this magazine. But it's not for the housewives with avarage income. We learned about eccentric veggies like Cretan zucchini, Cyprus beet,purple carrot and lollo from this magazine. The weird thing is they happened to be bought in our Thursday market.(a weekly street market) There are recipes under the caption "Stay strong with winter vegetables" which adress the uppermidlle class housewives (if there's such women as housewives in uppermiddle class) that have become freaks of classification and make gardens out of dishes out of boredom. All were made of purple vegetables,which are solely purple cabbage,purple carrot and lollo. Purple cabbage is not so sexy. So I learned there existed something called lollo and it can be stuffed. Since that day, whenever I hear the song Gina Lollobrigida, I see a naked woman covered with purple leaves.

Hiç yorum yok: